Jan 21 • 54M

AJP 44 | Anne Godding – myndighetene driver vaksinepropaganda

4
2
 
1.0×
0:00
-54:05
Open in playerListen on);
Antijantepodden er en podkast laget av Frode Burdal Klevstul, forfatter av boken «Bill Goats and the Forest», og Miriam Ekelund. Miriam er forfatter av boken «Du skal lide for fellesskapet», og podkasten ble startet for å fortsette å sette søkelys på temaene som tas opp i boken. En stor, internasjonal forskning fra 2011 viser at Norge er verdens 6. mest konforme land. Det betyr altså at nordmenn er veldig like og at «normalområdet» er smalt. Selv om vi har formell ytringsfrihet, viser rapporten «Status for ytringsfriheten i Norge» fra 2014 at 9 av 10 nordmenn ikke tør å fortelle hva de mener i sosiale medier eller på åpen nettside. Vi har med andre ord en jantelovs-kultur der gruppen har rett, og du som individ skal tie dersom du ikke er enig i det som er opplest og vedtatt. I denne podkasten snakker Miriam Ekelund med personer som av forskjellige grunner faller utenfor det trange normalområdet i Norge, og som har måttet tåle både hets og mobbing fordi de er annerledes.
Episode details
2 comments


Anne Godding er pensjonert allmennlege og sitter i kommunestyret for partiet Rødt i Fauske. Hun mener at myndighetenes informasjon om vaksinen er så ensidig, at det klassifiserer som propaganda. Hun minner om at informasjon skal være veloverveid og balansert, at man skal vise både positive og negative sider. Det mener hun har manglet det siste året. Godding har selv jobbet på et rehabiliteringssenter der hun behandlet flere personer som ble skadet av svineinfluensavaksinen. Hun er bekymret for hvor trygg koronavaksinen er, siden den har en kortere utprøvingstid enn det som har vært akseptabelt for den farmasøytiske industrien. Den pensjonerte legen forteller at naturlig immunitet alltid er det beste, og at dersom man ikke har spesielle sårbarheter, er det bra å gjennomgå sykdom for å styrke immunforsvaret ytterligere.

NRK-artikkelen fra 2013 der Preben Aavitsland klassifiserte sineinfluensavaksinen som «den største vaksinekatastrofen i moderne tid»: En medisinsk katastrofe

Opptaksdato: 2022-01-04
Publiseringsdato: 2022-01-21

Last ned episoden